dimarts, de desembre 22, 2015

I per la terra Alta (III) Roques del Benet 1017m

Sortim de l'aparcament que trobem a la pista principal que va d'Horta de Sant Joan a la zona dels estrets. Deixem la furgo a l'aparcament i comencem a pujar per la pista ampla. La pista va fent llaçades i guanyat alçada ràpidament, passant per sota de les parets que formen les Roques.
Anem pujant per la pista contemplant unes grans vistes de tota la zona. La boira del dia anterior ha marxat d'aquesta zona. En Blai comença a dormir-se.
Anem pujant per la pista fins trobar una gran fita amb un pal de fusta que ens indica el camí que ens porta fins al cim. L'inici del corriol és en un revolt tancat de la pista. El corriol va pujant en mig del bosc, travessant una petita tartera i arribant a unes balmes amb uns murs que protegeixen els forats a la roca. Després de les Balmes el camí puja ja sense treva fins a troba una canal, abans de començar pujar la canal trobem un grup de 3 cabres salvatges que grimpant per la muntanya amb tota tranquil·litat. Entrem a la canal estreta i que te molta pedra solta, en algun tram cal ajudar-se amb les mans. Al mig de la Canal trobarem una roca encastada que superem per sota (sense dificultat) i arribem a un petit prat poc a abans del cim. Voregem la roca del cim fins a trobar una altre canal, aquesta més oberta. que ens porta fins el cim directament.
Al arribar al cim en Blai es desperta i comença a caminar per dalt de tot. Fem les fotos, contemplem el paisatge i cap baix pel mateix camí de pujada.

Ruta a Wikiloc gravada amb l'APP de Wikiloc:



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada