diumenge, de desembre 28, 2014

Maduixots, un any fent pinya 30/11/2014


Ja fa prop d'un mes que varem acabar la temporada de castells els maduixots, la primera temporada de la nostre petita historia. Fins i tot ja hem estat acceptats com a colla de ple dret de la coordinadora de colles castelleres.

Tenia pendent escriure un petit resum de la temporada, amb ganes de reflectir tot aquest curt camí que ens ha dut fins aquí. Difícil resumir uns inicis que van ser un pel durs, no per la feina a fer amb els maduixots si no pel fet de deixar la colla de sempre, els grocs i tornar a començar de nou on ara visc. Però poc a poc em vaig sentir molt ben acollit i com si portes tota la vida aquí fent castells i poc a poc varem construir un bon projecte maduixot. Que sense escapar-se dels problemes, dificultats de totes les colles hem acabat una primera temporada per emmarcar i que no hagués pesat mai que podíem haver acabar l'any amb 75+2 Castells (Descarregats + Carregats) amb 140+3 Pilars i havent fet 2 4d7 i un intent de 3d7.

Durant aquest llarg any ja he penjat diverses cròniques que poder totes es podrien resumir en la del passat dia 30 de Novembre a Malgrat, la crònica de l'ultima actuació de la temporada que tancava un cercle que iniciàvem el 31 de Novembre del 2013 en l'assemblea constituent que varem Celebrar a Malgrat.

Aixi, el dia 30 de Novembre ens plantàvem, amb les ganes de fer la millor actuació de la colla al pavelló de l'escola Vedruna de Malgrat de Mar, els pronòstics de pluja per aquell dia ens varen fer buscar un indret a Malgrat sota cobert per poder actuar. Poc a poc varem anar omplin el pavelló de l'escola de camises vermell maduixa amb moltes ganes de fer-ho be. Havíem descartat portar el 9d6 a la diada, ja que els últims assajos no ens havien donat prou confiança per poder portar-lo a plaça. Teníem previst sortir de 4d7, després del P4 per sota, i si tot anava be seguir amb el 3d7 per acabar la ronda de castells amb un 7d6. I en rondes de pilars, encara els pilars amb el vano de cinc i després seguir amb els 6 pilars de quatre, un per cada poble de la colla i acabar amb el P4f de canalla que havíem assajat molt últimament. A la nostre diada ens acompanyaven els castellers de Castellar del
Vallés i els Castellers de Rubí, bons companys per una bona diada.

Aixi que comencem els pilars de benvinguda les 3 colles a la vagada i fem el primer Pilar de 4 per sota de la colla, l'havíem assajat en els últims assajos i el teníem prou be i teníem moltes ganes de portar el pilar aixecat per sota que per diversos motius no l'havíem pogut assajar fins a final de temporada. Descarreguem el pilar de 4 per sota i comencem a tancar el 4d7. Teníem la confiança de portar molts bons assajos i teníem clar que era un bon castell de sortida. Quan entrem els terços no ens trobem del tot comades, però seguim amunt, el castell és un pel més dinàmica que els anteriors i la canalla a l'alçada de dosos no ho veu clar i desmuntem el castell. Decidim en segona ronda tornar a pel 4d7, teníem la confiança que el podríem fer i que només era una qüestió de nervis. El castell puja molt més tranquil i ràpid. El tenim molt més parat que els altres intents i que el descarregat a Mataró. El castell va molt be i ràpid i sense adonar-nos sona l'aleta i el castell en aquell instant comença a tornar a patir de nerviosisme sense patir l'estructura, però no el descarreguem amb tranquil·litat. Cal que aprenguem a mantenir la calma a l'hora de descarregar els castells grans. En 3 ronda, ataquem el 3d7, realment veníem amb molta confiança per la feina feta assaig, la colla tenia moltes ganes i tothom tenia aquella combinació de confiança i respecte que es mereix aquest castell. El castell puja be de mides i ràpidament col·loquem terços i quartes. Les dosos va també rapides i l'aixecadora va per feina i va pujant ràpidament fins a col·locar-se pero poc a poc quan l'enxaneta passa el pis de terç la rengla de la plena, a nivell de terços, per tota la mide i quan volem desmuntar el castell i el castell cedeix amb aixecadora col·locada. Una rabia important perquè no va fer justícia de la feina feta i del treball a les esquenes que portàvem. Després de comprovar que tothom esta be decidim en ronda de repetició fer el 7d6 que surt com una “Puta Postal” maco, maco!

Encarem el vano de cinc amb moltes ganes però a l'entrada de l'enxaneta, a la motxilla, el pilar far una gran rebrincada que salvem, però que fa que l'enxaneta baixi i desmuntem el pilar tot i que fem molt be els dos pilars de 4 que acompanyaven el pilar de cinc. Per finalitzar la diada, fem 6 pilars de quatre, un per cada poble de l'àmbit territorial de la colla, tot i que el Pilar de Santa Susanna es queda en pilar desmuntat. Per acabar fem un pilar de 4 amb folre de canalla on puja tota la canalla al folre i el tronc (menys el baix).

Una gran diada, amb un regust amarg amb el pilar de cinc i el 3d7, però una gran diada per els maduixots que amb només un any de vida ja hem fet moltes passe importants per fer una bona feina. Tot i que realment no hem fet res d'especial i la feina dura vindrà en els propers anys i temporades quan toqui seguir amunt, motivant a tothom amb els reptes col·lectius, quan toqui treballar fort per tornar les nivells dels anys anteriors i superar-nos amb la mateixa filosofia que hem dit sempre, pas a pas, pis a pis.

I quina millor manera d'acabar la diada, amb un bon dinar de la colla amb prop de 180 camises assegudes a taula! Amb molt bon ambient i amb ganes de tornar aviat a assajar i donar guerra a les places!



P4xs (Primer P4xsota dels maduixots)

4d7

7d6

5P4+P4id

P4f Canalla

P4f Canalla

Canalla

Dinar de la colla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada