dilluns, de maig 05, 2014

I ja de vermell. Bateig dels Maduixots-Castellers de l'Alt Maresme-

I sense adonar-nos, dissabte passat entràvem a la plaça de l'ajuntament de Calella amb un pilar caminat, amb la camisa vermell maduixa i acompanyats dels nostres padrins els Marrecs de Salt i els Capgrossos de Mataró.

Una hora abans arribava a la plaça, on havíem quedat tots i totes per fer-nos la foto oficial, amb la pell de gallina al veure el gran nombre de camises de color vermell que érem, 150 o més, molta gent... Fem la foto, comentem la jugada amb tothom i cap amunt i avall de la plaça. Els nervis del primer moment poc a poc desapareixen, tothom pregunta quins castells farem... Sortim en cercavila amb els gegantes de Calella i els tabalers dels diables de Calella, els Udols de llop. Fem via des del Freta fins la plaça de l'ajuntament pel mític carrer església de Calella. El color vermell maduixot avança pel carrer al ritme de les grallers dels gegants de Calella i de la colla a l'hora que els tabalers ens obren camí.

Els nervis tornen quan ens acostem a la plaça... i veiem com Capgrossos fa el seu pilar de quatre caminat. I ja hi som muntant la pinya del P4cam i entrem a plaça!! No acabem de muntar la pinya ben alineada amb el recorregut que volem fer i fem encara la pinya massa compacte i ens desviem un pèl en el recorregut. Però el pilar va molt bé i fem l'entrada a plaça amb el segon pilar de quatre caminat de la història dels maduixots! Ens col·loquem al mig de la plaça amb moltes ganes de fer una bona actuació a la plaça de l'ajuntament de Calella que avui està plena de gom a gom. Actuem en segona posició després de Capgrossos i sortim amb 3d6a, ja el vàrem descarregar per sant Jordi a Palafolls i fem la mateixa alineació. Després d'una bonica torre de set de Capgrossos tanquem pinya ràpidament i pugen segons, bones mides i amunt. Aquest castell el mana el Marc i jo només vaig mirant si cal rectificar alguna cosa, el castell va bé, sense cap problema i ràpid, fem l'aleta, el Gerard entra al pilar i baixem el tronc del castell deixant sol el pilar. Descarreguem el pilar i celebrem el primer castell amb camisa vermella amb crits de “maduixots, maduixots, maduixots!” abraçades entre tots i totes! Uf impressionant, quin grapat d'emocions. Molt similars a aquell 11 de setembre del 2008 quan a les Roquetes del Garraf descarregàvem els primers castells de groc després de l'aturada  Després Marrecs fa un bonic 4d7.

En segona ronda anem pel 4d6a, un castell que també havíem descarregat a Tordera per la fira del Ram. Tot i que amb alguns canvis el portem a plaça. Bones mides i amunt, el castell es tanca un pèl de terços, però no ens porta cap problema i l'Aixa fa l'aleta i entra en el pilar, el castell va ràpid i la pinya, tenim una bona pinya molt vermella, he de treballar poc. Sembla com si l'haguéssim fet mil cops. Els nervis desapareixen i no tenim la sensació d'estar fent la primera actuació amb camisa vermella. La plaça també ajuda molt, ja que és plena de gom a gom i ens ajuda a anar amunt.

Entre castell i castell parlo amb els amics de Castelldefels, avui han vingut alguns dels companys i companyes dels castellers de Castelldefels, em fa molta il·lusió que avui hagin fet tots els quilòmetres fins aquí per estar a plaça! molta il·lusió! Gràcies companyes per l'ajuda i l'escalfor!

En tercera ronda, anem pel 4d6, descartem fer qualsevol altre castell, tot i tenir bons assajos d'estructures més complexes. Així que tornem a tancar pinya, l'equip de pinya ha fet una feina increïble! i ràpidament els segons pugen sobre la pinya i cap dalt, el castell tornar a tancar-se de terços un pèl, però els dosos obren bé el castell i rectifiquen la posició i el castell va ràpid i no pateix. Baixem i la plaça és una festa!!! Abraçades i alegria! Descarreguem els tres castells sense problemes, estem en el bon camí, a voltes potser un pèl massa! Portem 8 intents de castells de sis, 7 descarregats i un intent desmuntat, moltes camises a l'assaig i a plaça. Tot plegat, unit a les ganes i a les il·lusions de tots i totes fa que tot sigui molt més fàcil. Després del tercer castell ja estem pensant en seguir amunt, que la temporada és llarga i acabem de començar! Hem de fer molta feina, però no hem fet res d'especial, només hem començat a alçar castells!

Marrecs tanca la ronda de castells amb un 5d6. Capgrossos fa un Vano de 5, Marrecs dos pilars de quatre i nosaltres acabem amb quatre pilars de quatre per fer pujar tota la canalla, per fer les quatre barres vermelles de la senyera. I jo pujo en un dels pilars de dosos. Acabem repartint maduixes entre les colles padrines i el públic.

En Marc i jo pugem al balcó per fer els últims parlaments, donar els regals als padrins i rebre els seus. Des dalt del balcó encara és més impressionant la plaça amb una gran taca de color vermell al centre.

Dins d'un núvol marxem cap al sopar de la colla amb els amics de Castelldefels i la majoria dels maduixots. El dia 26 d'abril quedarà en la memòria de molts i moltes. Ara tocarà la feina més dura, mantenir la colla fen camí amunt! Donarem molta guerra!!!

Propera actuació 11 de maig a les 12h a Beuda.


Foto oficial de la colla
P4Cam
Pinya maduixota!
1er Ronda 3d6a 
1er Ronda 3d6a 
1er Ronda 3d6a des dalt de l'Ajuntament

2on Ronda 4d6a
2on Ronda 4d6a
2on Ronda 4d6a
2on Ronda 4d6a 
3er Ronda 4d6 i plaça de gom a gom!
3er Ronda 4d6
3er Ronda 4d6
Reunio a plaça de part de la Tècnica!
Part dels companys dels Grocs! de visita al Bateig
Els Grallers i Gralleres
4xP4 Simultanis
4xP4 Simultanis
4xP4 Simultanis
4xP4 Simultanis
4xP4 Simultanis
Maduixots per totohom! Al final d'actuació!
La Mare també va venir al bateig!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada