dimarts, d’abril 15, 2014

Del groc al blanc per arribar al Vermell maduixot!

El dia 30 de novembre participava a l'assemblea constituent a Malgrat de Mar dels Castellers de l'Alt Maresme, la colla havia començat els assajos a l'octubre i la gran resposta a l'iniciativa que havia tingut el Marc, promotor de la colla, feia augmentar el ritme de treball i a cada nou assaig augmentava el número de persones interessades. La colla dels de l'Alt Maresme (primera colla que en els seus estatuts contempla que és una colla de sis municipis de l'alt Maresme: Calella, Palafolls, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna i Tordera), superava totes les expectatives i els límits territorials.

Després de tancar la meva etapa a Castelldefels, que cada cop era més difícil compaginar per la distància, i gràcies a l'empenta del Marc m'engresco i mans a la feina. Ja torno a estar embolicat en una tècnica d'una colla castellera, això si, l'experiència de Catelldefels ajuda molt i fa molt més fàcil la implicació en aquest nou projecte al costat de casa. Ràpidament, dos assajos per setmana, triem nom i color de camisa, visites als nostres padrins Capgrossos i Marrecs per millorar i aprendre i començar a fer possibles els castells.
Moltes ganes d'aprendre per part de tothom, de superar-se individualment i col·lectivament. Primers pilars de 4 i els primers castells de cinc nets, comencem a tancar pinyes i de sobte els primers 3d6 descarregats a l'assaig.... i sembla que escrigui de fa anys, però només fa sis mesos dels primers intents de castells de 4 pisos i de les primeres pinyes... Amb les ganes, la constància i la perseverança tot arriba. Hem patit algun ensurt en aquests primers moments, alguna caiguda a l'assaig gens desitjada però que segur ens ha ajudat a ser on som. Hem fet molt bona feina i sense adonar-nos, això si, amb molts nervis, el passat diumenge 13 d'abril a Tordera fèiem la nostra primera actuació, on sense esperar-ho, jo almenys, vam poder descarregar una actuació de màxims amb P4, 3d6, 4d6, 4d6a i 2xP4 simultanis i en solitari amb més de 100 castellers i castellers i acompanyats de molts amics i amigues! Te molt mèrit la feina feta! Cal tenir present que som una colla on gairebé la majoria de gent de la colla mai havia fet castells i molts ni els havien vist en directe. El 98% de la colla mai havia fet cap castell i dissabte es van estrenar a plaça.

Primer un pilar de 4 prou maco que donar confiança a la colla, per escoltar com les grallers cada dia toquen més bé i ens fan vibrar. En primera ronda provem el 3d6, el castell que havíem descarregat ja (4+1c) a l'assaig i que és una versió molt pesada. Tanquem pinya, pugen segons i com si l'haguéssim fet 10 cops i sense complicacions el carreguem i descarreguem, un 3d6 que no sembla el primer de la nostra història a plaça. Un pèl tancat de segons però prou maco i que fa esclatar d'eufòria la colla i la plaça (al públic de la fira del Ram de Tordera)! primer castell a plaça!
En segona ronda anem pel 4d6, un castell que no hem pogut assajar sobre pinya com haguéssim volgut i que en l'assaig de divendres amb Marrecs no vàrem acabar d'agafar-li la mida. Avui tenim una molt bona pinya i tothom està molt motivat i concentrat amb la seva feina, tenim un bon grup de tècnica de pinya que ha fet molt bona feina. Així que tanquem pinya, pugen segons i comencen a pujar terços, aquest 4 ja el fem amb mides de castell normal de sis. A la pujada de dosos el castell perd la mida i es transforma en un rectangle però com el castell no es mou i els dosos rectifiquen la posició del castell i fan fàcil la col·locació de la canalla, fa que la canalla vagi ràpid i decidida i descarreguem el nostre primer 4d6... uffff impressionant!! Com que actuem sols, l'actuació és ràpida i ens prenen un instant per descansar, veure aigua i comencem a tancar la pinya de 4d6a, L'havíem descarregat ja dos cops en els darrers assajos i teníem prou confiança per intentar el nostre primer castell de sis i mig. Pugen segons, terços i amb l'entrada dels dosos el castell es tanca a nivell de terços, tot i això la canalla puja ràpida i valenta i passa ràpid, però a l'hora d'entrada a l'agulla, els dosos i el terços un pèl nerviosos fan que el castell pateixi i de sobte una dosos perd el peu i es queda penjada dels braços dels terços, però recupera la posició a l'hora que l'enxaneta s'ho mira tot des de dalt del pilar. Descarreguem el castell que ha perdut totes les mides però que hem aguantat i deixem el pilar net sobre la pinya i poc a poc tornem a descarregar-lo i ara sí! eufòria a la pinya dels maduixots! hem descarregat els tres castells de sis, ens hem guanyat lluir la camisa vermell maduixa a la propera actuació! amb una actuació de complerta de sis!

Acabem l'actuació amb un parell de pilars de 4 simultanis, saltant, ballant.... l'hem petat! Ara hem fet la feina fàcil, la feina que es veu ràpidament i ara toca la feina més difícil, consolidar la feina feta i seguir amunt, gestionar l'eufòria i les grans expectatives! Això sí! Gràcies a tots i totes per fer-ho possible! Som-hi Castellers de l'Alt Maresme, som-hi Maduixots! Propera parada: 21 d'abril Palafolls, 23 d'abril Tordera i 26 d'Abril Bateig a Calella!


Vídeos de la primera actuació:






3d6 13/04/2014 Tordera

4d6 13/04/2014 Tordera

4d6 13/04/2014 Tordera

4d6a 13/04/2014 Tordera

4d6a 13/04/2014 Tordera

2dP4 simultanis 13/04/2014 Tordera

Castellers de l'Alt Maresme

2 comentaris: