dilluns, de març 10, 2014

Matagalls 1697m des de Viladrau

Diumenge 2 de Març, anem cap al Montseny amb l'intenció d'anar a pujar al Matagalls des de la seva vessant nord. Sortint prop del poble de Viladrau. Després d'un 1h en cotxe i de fer alguna volta per buscar el punt de sortida, arribem a l''aparcament de Garatge dels Molins passat Viladrau, des d'on iniciem l'excursió.
Sortim per la pista de sorra que surt des de l'aparcament amb direcció a El Molins, un grup de masies que és veu des de l'aparcament. La pista primer baixa fins el riu i després poc a poc va guanyant alçada. Sempre anem en direcció el grup de masies i travessem el petit grup de cases i pallers per la pista principal. Poc metres després de sortir del les cases trobarem un corriol amb les indicacions de Mare de Déu de l'Erola.
El camí va per camps de castanyers i passar per el cau de les guilles, una petita cova que queda el costat esquerra del camí. Al cap d'un bona estona ens trobem amb un altre petit nucli de Masies "Can Bosc" on trobem un font i unes boniques vistes dels Pirineus nevats. La propera parada ja és la petita església de Mare de Déu de l'Erola, ara restaurada i que sembla que també funciona com a casa de colònies.
Després d'un petit descans, seguim el camí cap Sant Segimon, passant per l'Oratoti de Sant Camil de lalis. Un camí que puja i guanya alçada sempre per un bonic bosc. Passem per sota de Sant Segimon, que esta en obres de rehabilitació i arribem fins a Sant Miquel dels Berretons. una petit església en un estat precari sobre un dels cingles sobre Sant Segimon. Aquí parem a fer un bona parada des d'aquesta talai amb unes grans vistes.
Després de menjar, seguim per tota la Carena i passat pel turó de Sant Miquel i pel Turó de Collsaprunera, com fa un dia increïble, contemplem un bones vistes que fan molt més agradable la pujada. Arribar el coll de Saprunera i decidim seguir fins al Matagalls, tot i que no ho teníem molt clar. Aixi que seguim amunt pel pla dels ginebres fins el collet de la Font i amb la sensació que a cada pas que fem el cim marxa un mica més lluny. Però al final arribem fins el cim, per una ruta solitària i allunyada de la multitud de gent que ens trobem el cim.
Fem ràpidament alguna foto i decidim baixar fins el Prat Llis on tornem a estirar-nos sobre la gespa a fer l'entrepà de tonyina! Després del dinar, seguim la baixada cap al turó Gros del Pujol i busquem el camí de la balma que baixa cap a Viladrau per la dreta del Turó Gros del Pujol, un camí poc utilitzat i ple de fulles. Cal anar amb molt de compte per seguir les fites i no ensopegar amb les pedres i branques amagades sota el mantell de fulles.
Al camí perd alçada ràpidament i baixem fins pla de malataup. Des de pla de malataup agafem el camí de més a l'esquerra que es perd una mica, però que les fites ens ajuden a resseguir. Seguim baixant pel mig d'un bosc ple de grans castanyers molt impressionant i màgic. Seguin baixant fins la riera de Erola, sempre seguint el seu curs fins a travessar-la i tornem a la petita ermita de Mare de Déu de l'Erola. Des de l'ermita desfem el mateix camí de pujada.
Una moltt bona alternativa per pujar fins el cim de Matagalls per un camí molt diferent a la ruta normal i ple de historia, de patrimoni natural i humà d'aquesta part del país. Excursió amb desnivell, però molt recomanable.



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada