dijous, d’agost 08, 2013

Pirineus 2013 (II) Posets 3375m (23/07/2013)

Sona el despertador a les 5:45h i baixem a esmorzar, l'activitat al refugi és gran. Tota la gent que intenta pujar el Posets per alguna de les seves vies ja està d'empeus.
Sortim del refugi a les 6:45h i resseguim el GR direcció el refugi de Biadós. El primer tram és un camí pel mig dels últims arbustos alpins i entre una zona de blocs de pedra. Guanya ràpidament desnivell a l'hora que el Sol comença a despuntar dalt del cim de les muntanyes. Seguim el camí fins l'encreuament dels GR. Un cap a Estós i l'altre cap a Biadós. Seguim el camí de Biadós, fem els últims metres entre blocs i creuem el riu per un pont doblegat per la meitat per la força de la neu i l'aigua i seguim ara per un terreny més relaxat.
Poc a poc s'obre entre les canals i la muralles de roca l'entrada a la canal fonda. Quan ens apropem a ella deixem el GR i ens dirigim guanyant alçada respecte la vall cap l'entrada de la canal Fonda. A peu de la gran canal i on comença la neu decidim calçar-nos els grampons i pugem obrint camí seguint les trepitjades dels dies anteriors. Una llarga canal plena de neu que sense treva ens puja fins a la cota de 3000m, sota el cim del Diente de llardana, un coll ample que uneix les valls. Aquí fem un descanset i mirem la trepada que hi ha des del coll al cim de "Diente" però no ens decidim a fer-la. Després de l'aigua i les barrites seguim, més o menys, per l'aresta nord fins al cim, una pujada per plaques de neu fins a prop de 200m del cim on deixem la neu i els grampons i pel mig de la llarga aresta arribem al cim del Posets amb unes vistes increïbles de les muntanyes més altes dels Pirineus. Fem les fotos, observem arestes, camins, llacs... i ens posem a caminar de retorn al refugi on parem a fer la motxilla, paguem i seguim cap a l'aparcament.
Quan portem un terç de camí de baixada comença a ploure, primer poc a poc però de cop l'aigua cau amb més intensitat i fins i tot en algun moment amb forma de petita pedra. Llamps i trons que ens acompanyen fins a l'aparcament. A l'arribar a l'aparcament ja no plou però estem xops. Recollim i marxem camí de Torla, la nostra propera parada.




Canal Fonda



Aresta final
Cim
Cim
Mont Perdut a la esquerra i Vignemale a la dreta



Camping Torla


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada