dilluns, de març 11, 2013

Matagalls -Des de Sant Bernat-

Ara, el Montseny cau més a prop, així que és més fàcil fer-hi excursions. Desplegant els mapes a casa, ja fora de la capsa on han viscut uns quants anys, trobo que podem anar a pujar el Matagalls des de l'ermita de Sant Bernat. Així que amb la Gemma i el Floc anem cap a Sant Bernat on hi ha un hotel i la petita ermita neoromànica de Sant Bernat. Darrera de la mateixa ermita surt el camí cap al Matagalls.

Seguim les marques de color vermell i les fites que sense treva va pujant i pujant guanyant ràpidament desnivell. En Floc puja i baixa darrera de tot allò que li anem llançant. El camí va pujant i cada cop és més dret. Des del pla de Fatgella fins a Puig Sacreu és una bona pujada on trobem ple de branques que tapen el camí degut a les nevades de les últimes setmanes. De neu no en trobem gaire, i la poca que trobem serveix d'avituallament per en Floc. Des de Puig Sacreu seguim per la carena fins al coll de l'home mort i ja des d'aquí i veiem la creu del cim del Matagalls, seguim fins al cim. Aquí tot i el Sol que fa, que sembla un dia de finals de primavera, el vent fa incrementar la sensació de fred i fa que estiguem poca estona al cim. Així que sense perdre massa temps anem cap a baix. La Marta , la Gemma i el Floc baixen per Collformic i jo baixo pel camí que hem pujat per anar a buscar el cotxe i pujar a buscar-les a Collformic, i així fan la travessa de punta a punta i jo aprofito per mirar com tinc el turmell per la cursa del dia següent.

Una bona excursió i alternativa per pujar al Matagalls per una ruta amb poca gent, tot i ser un cim molt transitat. Amb prop de 950m de desnivell positiu i uns 9 quilòmetres. Podeu consultar track de l'excursió i les dades a l'apartat de la finestra de la web de Wikiloc.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada