dimarts, de desembre 06, 2011

Puigmal...hivern a mitges

Aquest diumenge passat vam anar a pujar el Puigmal des de Fontalba. Aquest inici de temporada hi ha molt poca neu a cotes baixes.
Arribem a l'aparcament de Fontalba, ens equipem i sortim sense neu cap al cim. Al llarg del camí hi havia força gent, i algun que altre es pensava que amb bambes, i a la cota 2300 amb un bon gruix de neu i dura, es podia arribar al Puigmal. Durant tot el camí vam anar gaudint d'unes grans vistes del mar de núvols que cobria el nostre petit país. Des del cim, també, unes vistes fantàstiques on es pot comprovar la poca neu que a aquestes alçades de la temporada hi ha al Pirineu. Baixem per la vessant nord, camí del petit pic del Segre amb la intenció de fer una part de l'Olla de Núria fins al pic de Finestrelles. Tot i que al coll de les l'estanyola degut a l'hora que era i que no portàvem menjar perquè ens l'havíem deixat al cotxe!!!!! vam decidir baixar cap a la coma de l'embut fins a Núria. A Núria vam fer un entrepà ràpid i cap a Fontalba corrents perquè fèiem tard!
La tornada es va fer pesada, no recordàvem la pujada sense treva i anar calçats amb botes d'alta muntanya per un caminet de cabres no ho va fer fàcil. Arribats al cotxe, per fi! corrents, sense perdre temps cap a Mataró, una hora més tard del compte, que l'assaig de Pastorets ens estava esperant...



Montserrat i el Mar de nuvuls.

Ultimes Pales d neu

Cim del Puigmal
Cim del Petit Pic del Segre

Muflons
Ultimes llums del dia amb la lluna.

Fontalba.



Cim del Puigmal.

La Vall de coma de l'Embut



2 comentaris:

  1. veu necessitar crampons casi tot el cami? el volia anar a ferlu aques cap de setmana que be em quan temps es puja fins el cim del puigmal?

    ResponElimina
  2. Hola,
    Les condicions del diumenge feien que en l'ultima pala la neu esta molt dura i amb l'accio del vent glaçada en alguns trams. Es on varem fer servir els grampons i a més si es vol baixar cap a Nuria son imprecidibles. Per mi son imprecidibles en qualsevol sortida de muntanya hivernal. Mai saps que et pots trobar.

    Els horaris son sempre molt relatius, condicions i ritmes, pero des de Fontalba son entre 2:00h/3:00h.

    Salut!

    ResponElimina