dimecres, de setembre 02, 2009

Arenys de munt, un punt i seguit.

Per mi una democràcia no és democràcia si no existeix el dret a decidir, si un poble no pot decidir el seu futur en plena llibertat més enllà de les eleccions. Sempre he pensat que cal avançar en les polítiques encaminades a democratitzar el dia a dia de la política. Cal fer partícip el màxim possible la ciutadania de les decisions, de la construcció de ciutat, de la construcció del país. Està clar que les consultes són només una peça de tot un mecanisme que cal fer créixer i potenciar per esdevenir una democràcia participativa real on la ciutadania tingui la possibilitat d'incidir i decidir més enllà de cada quatre anys en els eleccions corresponents.

Tot avenç en aquest sentit és important i si a més a més té un caràcter com el que té la consulta sobre la independència que Arenys de Munt organitzarà el dia 13 de setembre, aprovada pel ple municipal i amb seu suport, obre un nou front en el camí de l'alliberament nacional. Una consulta per saber si els seus ciutadans estan a favor que Catalunya esdevingui un Estat sobirà dins de la Unió Europea.

Massa cops els independentistes catalans estem avesats a ser derrotistes i no veure els avenços que fem, i aquest fet, la primera consulta d'aquestes característiques, és un punt d'inflexió, un gran pas en aquesta batalla pacífica que tan bé sabem fer els catalans i catalanes, anar treballant en silenci per la construcció nacional del país. Buscant les escletxes en el sistema per avançar. Un molt bona iniciativa que cal estendre com una taca d'oli per tots els Països Catalans. És important que poc a poc consultes com aquesta es puguin realitzar al màxim de pobles del país i anar teixint una xarxa de pobles i ciutats que es posicioni, és important també estendre la unitat d'acció dels partits a Arenys de Munt, perquè sense sumar no serà possible que algun dia puguem ser tot un poble el que decideixi el seu futur en conjunt. Tot i que no siguin consultes vinculats, poden esdevenir una bona eina per fer un referèndum nacional. Qui aturaria a un poble, que ciutat a ciutat es posicioni majoritàriament per la sobirania en un mateix dia?

Tot això molesta a molts, i no entenc el perquè. Sempre hi ha "polítics" que tenen por de preguntar a la ciutadania, però no entenc com persones o partits que diuen ser demòcrates tinguin por de preguntar a la seva ciutadania, tant si és sobre si cal fer o com fer una gran infraestructura a la ciutat o si volen ser una ciutat dins d'un país lliure. No puc entendre que hi hagi qui vulgui impedir-ho... De què tenen por?

Jo no tinc por que la consulta obtingui un resultat contrari al meu projecte polític, perquè no vull imposar res a ningú i treballo per construir de la mà de la gent i amb la gent. I vull saber què vol la gent. I no puc deixar de veure amb perplexitat la postura de la Conselleria d'Interior, que no canvia a un altre dia la manifestació de falangistes convocada a Arenys pel mateix dia, no entenc el silenci i la tardança i més encara quan la conselleria està en mans d'ICVEUiA.
No puc entendre la falta de contundència, com si tenen en altres ocasions contra els moviments socials o independentistes, i que en un país que diu que viu en democràcia algú faci servir la por, la intimidació i es pugui manifestar contrari a una consulta que es fa aquell mateix dia.... Ja no dic prohibir la manifestació, només canviar-la de dia... A què esperen per fer-ho!!! Està clar que si el Sr. Saura no fa res, anirem a Arenys el dia 13 de setembre a donar suport a la consulta. Vergonyós el paper de la Conselleria d'Interior en mans d'aquells que es solidaritzen amb la llibertat de tots els pobles del món, menys amb el seu i es converteixen en còmplices dels enemics de la democràcia i la llibertat! Moltes gràcies senyor Saura!!

Esperem que el dia 13 de setembre comencem a teixir la llibertat del nostre poble! que en tots els pobles i ciutats que es pugui donar la situació de convocar més consultes es portin a terme i fem créixer la democràcia. Enhorabona a la gent d'Arenys per la valentia, el compromís, per la unitat que dibuixen un camí a seguir. Enhorabona perquè la convocatòria ja és una gran victòria!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada