dilluns, de juny 15, 2009

Pedraforca, per patum

Divendres m'aixeco sense haver dormit gaire be. Estiro els braços i veig que no soc el meu llit, si no dins de la furgo, desenganxo el para-sol i contemplo tota la serra de Cadi,Costabona em dona la Benvinguda i un cel blau... "penso que aixecar-se cada dia amb aquest paisatge pot ser de les coses més boniques"
Encara amb l'olor de patum, esmorzo, ordeno la furgoneta i surto des del Mirador de Grasolet cap el Cim del Pedraforca. Tot i ser Divendres, trobo gent pel camí, uns dels camins més erosionats que recordo. Ara hi ha trams que s'estan modificant per no malmetre tant els Camins.
el coll del Verdet atrapo un home que amb 60 anys esta fent el seu primer Pedraforca, que com pateix la crisi i nomes treballa 2 dies a la setmana ha decidit dedicar temps a estira les cames més que quedar-se el Bar jugant a la Botifarra.
Desprès d'una estona conversant segueixo per la grimpada, la part més divertida d'aquesta muntanya. El cim decideixo espere l'home que m'havia trobat per si te alguna dificultat, faig un mos, donem de menjar a les gralles de bec groc i fem alguna foto a una parella de voltors, enviem algun sms i actualitzem des del cim l'estat del Facebook...

De baixada, decideixo apropar-me el cim del Calderer, un cim de 5metres més baix que el pollegó sup, i que per arribar te dos canals equipades amb cadenes. Cim que no havia pujat mai i que trobo que convidat amb el pollegó fa més interessant la visita aquesta màgica muntanya. i ara si, cap a baix per la tartera, tartera que cada cop patina més en la seva part superior però que encara es pot gaudir en la seva part final... refugi i cap l'aparcament. Amb l'energia renovada i una combinació de Patum i Pedraforca que pot resumir dos dels factor que em fan ser com soc...

Refu i paret nord del Pedraforca

el gat..

L'arbre foradat

Camí cap el coll Verdet.

pujant cap el coll verdet amb vistes espectaculars.


Coll del Verdet

Grimpada amb el coll del Verdet el fons.

Ultims trams de la grimpada.

Cim del Caldere des del pollegó sup.

Cim.

Aterrant una gralla de bec groc.

a l'atac! (Gralla de bec groc)

Voltor.

Canal equipada amb cadenes del Calderer.

Pedraforca... que en el fons és igual que els caps dels plenes de patum...

Enllaç el mapa en Wikiloc

2 comentaris:

  1. Fantàstic! Jo també estreno equipament per la furgo i estava pensant on fer-ho...El Pedra podria ser una bona opció.

    ResponElimina
  2. Doncs Bon indret per anar a estrenar la furgo! sort!

    ResponElimina