dissabte, d’abril 19, 2008

Carod a Castelldefels,

El passat dimarts 15, varem rebre la visitar del president del nostre partit, el Josep Lluís Carod-Rovira. Va venir dins de les seves visites a les seccions locals i casals del partit que porta fent des de fa un temps arreu del territori. Per mi, el primer cop que el presentava i tenia el gust d'estar el seu costat en un acte polític.

L'acte va consistir en una explicació general de la situació actual de la política, tant a nivell de país com de partit, i d'explicar el seu punt de vista de cap on hem de caminar els independentistes per aconseguir ser algun dia la força majoritària. Hi va haver una roda d'intervencions i preguntes per part dels militants, que el president del partit va anar contestant, un debat fluid i interessant.

De tot plegat, em quedo amb la sort d'haver sentit una pluja d'idees i d'estratègia al voltant d'un projecte polític. A l'hora que escoltava el Carod, anava reflexionant que cada cop més les idees i els projectes ideològics són menys presents en els dirigents dels partit polítics. Ara sembla ser que la gestió i el tacticisme són a ordre del dia de la classe política. Sembla que les enquestes i els estudis d'opinió marquin l'agenda... i dona la sensació que el que es busca és controlar i estar al poder més que canviar el nostre entorn i avançar cap a una societat millor, més justa i lliure. Poder és el fet que des de que era petit he viscut la política com un debat d'idees, una política feta amb el cor, els sentiments i la rauxa, una lluita per una utopia possible. La política s'està tonant grisa, més distant de les persones, poc apassionada i que dibuixa uns horitzons poc esperançadors. Sort que hi ha qui no es conforma a anar per aquest camí.

Doncs tornem per on havíem començat. Des de Castelldefels tenim clar que ara toca sentir a tothom, de dins del partit. Escoltar, reflexionar i pensar en el país i la seva gent i en com fer d'ERC l'eina, la roda motora per fer avançar l'independentisme cap el punt de sortida. A més a més jo també ho faré pensant que cal recuperar la il·lusió de la gent i retrobar-nos amb les idees, l'empenta, el compromís i la paraula, el camí de la política de les idees i els projectes. Perquè tinc clar que des de la grisor de la gestió, de la pluja fina i sent un partit més de l'arc parlamentari no avançarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada