dimarts, de març 25, 2008

Obrint la porta!

Avui l'actual president del meu partit, Carod Rovira, ha anunciat a Catalunya Ràdio que no es presentarà a la reelecció com a president del partit. Tot i que no tanca la porta a presentar-se a les properes eleccions com a cap de llista, aquest tema ja el deixem aparcat per més endavant...

Crec que Carod ha fet un pas important. Un pas que crec que és molt necessari i que arriba en un molt bon moment. Un pas que ens pot portar cap una veritable divisió de poder entre partit i govern a l'estil del PNV. Fet que jo sempre he defensat en un partit com el nostre, cal poder estar al govern amb un programa pactat amb altres forces polítiques i seguir sent el partit referent en el combat diari cap a l'alliberament nacional i social. Crec que dividir els poders dóna molta més pluralitat i democratitza encara més el partit. Està clar que al mateix temps també s'ha de fer molta pedagogia dins d'aquesta societat perquè es pugui entendre que un partit pugui estar construint des del govern i des del carrer el seu projecte polític, sense haver renunciat a cap dels seus principis.

Es comença a obrir la porta per la regeneració dins de l'estructura del partit o així sembla que hagin entès alguns dels "sectors" del partit. Canvis que espero no nomes s'aturin aquí. Tot i que està clar que dels dos càrrecs visibles del partit n'hi ha un que serà ocupat per alguna persona nova després de les primàries del 7 de juny. Esperem que no només sigui un canvi de persones sinó que també porti un canvi de rumb en la política actual d'ERC.

Després del proper congrés ERC amb l'aire renovat, amb més empenta i havent recuperat la il·lusió i la trempera i amb un rumb clar, tornem a ser la peça clau en la construcció nacional i social del país.

Tampoc voldria acabar sense donar les gràcies a Carod Rovira, ep! que no l'enterro, per la feina feta i per la que crec que seguirà fent per l'independentisme, tot i que hi hagi cops que no he compartit alguns camins que ha pres, per mi és un dels últims polítics amb totes les lletres que queden en un moment en que sembla que es prima més la gestió i el poder que les idees i els projectes polítics.

3 comentaris:

  1. Esteban, el orgul, la vanitat, el afany de poder i el mirarse el melic, ha fet molt mal al teu partit, tu que de moment encara no tens aquest vicis, procura rodeijarte de gent com tu i refloteu de nou el partit pero recorda sempre que si un dia estas a dalt has molts prebrots (amb perdo) per no ser com tots. Un peto a eva i un altre a la mare

    ResponElimina
  2. esteve, encontré un blog que habla de un libro de literatura que presentaba un relato donde se habla de una historia ubicada en la ficción de una Cataluña independiente en 2014. BUeno te dejo el enlace por si quieres comentarle al autor:

    http://fantassin-tales.blogspot.com/2008/03/projecte-film-de-ficci-sobre-la.html

    ResponElimina
  3. Bones! Esperem que mai el seny ens faci traïdors... tot i que jo soc amant de la rauxa! i que sempre siguem fidels a la utopia fins i tot que la utopia es faci realitat!

    Canichu, la pagina parlar mes o menys de la necessitat d'internacionalitzar el conflicte català per la via de del mon de cine americà... i parteix d'un discurs d'un membre de Terra Lliure (Grup armat) que va fer els anys 80... parlant d'una possible proclamació de independència després d'un aixecament armat..
    De la temàtica sobre un possible estat català, ja es va fer una peli, que també anomena'n al bloc "el complot dels anells" un peli force fluixa però que fa gracia, ja que parlar d'un suposat cop d'estat per proclamar la independència a Catalunya durant la inauguració dels llocs olímpics. a e-mule es pot trobar però nomes esta en Català... una bona manera per anar practicant català des del país veí.. jeje!

    ResponElimina