diumenge, de gener 27, 2008

Fòrum social local

Amb un setmana de retard... aquí deixo el meu petit resum del FSL.

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Barcelona el Fòrum Social Català. El cap de setmana passat es va celebrar a Castelldefels el fòrum social local. Divendres vaig assistir a una xerrada molt interessant sobre pressupostos participatius, un tema que sempre he seguit de prop, ja que crec que cal democratitzar el màxim d'espais de poder. Democratitzar en el sentit que cal introduir eines de participació i decisió directa sobre tots els temes públics.

Dissabte amb l'Eva varem anar a la taula rodona de lluites social de Castelldefels. Hi havia els companys i companyes de l'Assemblea de Joves i del CSO el Rabart. També l'Associació de veïns i veïnes de Can Vinader pels temes del bosc de castell i la planta de compostatge. També hi havia la gent de Correus, que estan denunciant la problemàtica que ha deixat a Castelldefels l'antiga fàbrica La Rocalla que utilitzava amiant. També ens va visitar un representat de la plataforma que lluita a Gavà contra el Pla de Ponent, al que des de Castelldefels mai hem donat la importància que calia, tot i que si s'acaba fent el pla urbanístic, Castelldefels en patirà molt les conseqüències.

Cal seguir potenciant espais de trobada, de debat i opinió, d'interlocució de tots els agents socials i polítics de la ciutat, per construir un veritable model democràtic de participació real i de construcció d'un model de ciutat molt i molt diferent a l'actual.
Totes les meves felicitacions aquells que han organitzat i treballat per fer realitat el Fòrum Social Local!
Un altre Castelldefels és possible, un altre món és possible!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada