dimecres, de novembre 28, 2007

Gràcies PNV!

Ahir el Congres del diputats de l'estat espanyol votava per reprovar la ministra del "antes rota que doblada".

La meva reflexió parteix del punt en que els diputats i diputades del PSC no son més que uns fidels i obedients seguidors del PSOE i que per sobre de tot està salvar el govern de ZP.

Només quedava confiar que la resta de partits, o almenys els nacionalistes, es solidaritzessin amb els milers de catalans i catalanes que hem patit la prepotència, l'incompentència i l'arrogància d'una ministra que cada dia que passa perd més les formes i el respecte als ciutadans i ciutadanes catalans.

Però sempre hi ha alguna dreta sucursalista i regionalista disposada a salvar els mobles del govern de ZP i aquest en cas ha estat el PNV, el nacionalisme Basc i Gallec han salvat el mobles al govern espanyol. Els amics de CIU han salvat el mobles.

El PNV actua amb nul·la solidaritat i utilitza els catalans com a mercaderia per poder treure un benefici, són petits detalls, però detalls que demostren en qui pots confiar. Per una altra banda fa mal veure com possibles companys de viatge et passin la ma per la cara i es pixin a sobre. Té collons la cosa, ells que tenen la clau de la caixa i ahir pactaven un inversió amb l'Estat (en part dels diners catalans) per fer arribar l'alta velocitat a Euskadi! quins collons! Peró després els catalans i catalanes els anirem a riure els gracies, ens solidaritzarem i perdem el cul per defensar a aquesta colla de burgesos del PNV.

Sort que hi ha també part de la societat i dels partit del país basc que no formen part d'aquesta banda de mercenaris.

7 comentaris:

  1. Pues parece ser, Esteve, que ha sido finalmente el BNG quien votó contra la recusación a cambio de asegurarse ciertos trasvases de competencias. El Bloque, esa gran coalición de izquierdas indefinida políticamente.

    En cualquier caso, qué quieres que te diga, las cosas me temo que iban a ser iguales con esta ministra que con cualquier otra. El problema es de base, no de dirección ni de quién controla el servicio, me temo.

    ResponElimina
  2. Bones, el_situacionista,

    Realment ha estat el recolzament de tots dos grups polítics i algun personatge del grup mixt. I segons els informacions s'han pactat inversions a Euskadi, poder també a Galícia, això ho desconec.

    Estar clar que això no es culpa d'aquesta meravellosa ministra, però hi ha maneres i maneres de comparar-se. també clar dir que aquesta ministra i les presses per inaugurar la van portar a decidir mesures i accions que poc després van ser un desastre o van ser desautoritzades com la estació provisional el Prat.

    Ens veiem!

    ResponElimina
  3. dear esteve...

    Jo ho veig normal. El BNG i el PNV són partits nacionalistes, que estan al congrés dels diputats per treure tot el que puguin per la seva comunitat - país.

    Quina millor oportunitat que tenir pels collons al PSOE.

    PNV ha aconseguit l'AVE per euskadi (això en principi es bo, però quan comencin a caure les escultures de chillida al mar, ja voran...) i el BNG (d'esquerres, per cert) ha aconseguit competències que el govern tenia bloquejades, i una reunió Anxo-ZP abans de les eleccions.

    En conseqüència els seus actes han set (últimament empro la variant osonenca) positius pels seus països i per tant han actuat com a bons partits nacionalistes.

    ResponElimina
  4. un petit apunt, ser d'esquerres o autoanomanar-se d'esquerres no significa ser bona persona o en aquest cas ser un bon partit. La societat catalana i de l'estat espanyol amb les enquestes sempre es posicions del centre a l'esquerra i això no es reflecteix amb l'actitud quotidiana del dia a dia, ni amb tenir una societat més justa, etc... i amb els partit m'agradaria saber quines son les polítiques veritables d'esquerres que s'està duent a terme a l'estat espanyol...

    ResponElimina
  5. ho dius pel meu comentari entre parèntesis, "(d'esquerres per cert)"?

    Només ho posava en contraposició a la teva crítica cap al PNV que la relacionaves amb un partit de burgesos.

    I pel que fa al teu apunt hi estic completament d'acord, i hi afegiria a més, quines son les polítiques veritables d'esquerres que s'està duent a terme a Catalunya, o a la resta de països i estats?
    La globalització econòmica - liberalisme, s'està cruspint a passos gegants totes les possibles polítiques d'esquerres, els partits polítics són covards, i temen que allunyar-se d'aquest corrent i acabar sent partits marginals. I si ets un partit marginal no tens seient, ni butaca, i els partits són màquines d'aconseguir trons.

    ResponElimina
  6. Que quines son les polítiques veritables d'esquerres que s'està duent a terme a Catalunya, o a la resta de països i estats?

    Exactament cap. Al final tindrà raó qui jo em sé que les polítiques d'esquerres només es poden fer en una dictadura. Aix.

    Que els partits són màquines d'aconseguir trons, quina gran veritat, Joan. Quina tristament gran veritat.

    ResponElimina
  7. Ep, que els partits no son maquines de aconseguir trons!! els partit son eines per transformar la societat. El Problema es que hi ha maquinistes d'aquestes maquines que l'únic que volen es aconseguir trons.... i aquest son una minoria, minoria visible però un minoria, ja que hi ha molta gent a tots els partits, que treballa'n per aconseguir transforma la societat. Tot això ho dic perquè sembla que els polit ics siguin els dolents de la pelicula, ésser estranys, etc... Quan hi ha molta mes gent amb més poder que estan fem moltes més barbaritats amb el nostre futur.

    ResponElimina