dimarts, de setembre 25, 2007

Can Vinader, la lluita continua


Tornen a la política del totxo, el nostre govern municipal PSC+CIU+ICVEUiA torna a la càrrega amb un nou projecte per la zona de Can Vinader que presentarà al proper ple del dia 27 de Setembre a les 20h.

Ara ens sorprenen amb una nova proposta, un proposta que no s’assembla gens a la presentada anteriorment. I jo em pregunto: Però no ens varen repetir mil cops que no es podia modificar el projecte? però no ens varen desprestigiar per demanar modificacions i millores? Però no ens deien que els propietaris tenien tots els drets i no hi havia res a fer?

Ara resulta que presenten un nou projecte, que diuen que millora l'anterior. Millora??? ara en comptes de construir a al zona de Can Vinader 4 edificis de 5 plantes més àtic, també construiran 2 edificis a l'antiga pujada del castell... així ja no només cobreixen de ciment la zona de Can Vinader si no també tot el bosc que hi ha als voltants de castell que encara no és parc.

Els veïns i veïnes es continuen oposant al nou projecte i el seu serveis jurídics defensant que la solució es política, l'Ajuntament és qui marca el sostre edificable, doncs el Pla general Metropolita (PGM) es anacrònic i no respon a la realitat de Castelldefels, el tipus de sòl és urbà no consolidat i per tant no té atorgat cap llicència ni permís. Hi ha abundat jurisprudència favorable.

El més complicat d’entendre a nivell polític és com CIU i ICVEUiA estan d’acord, sent ells els que donen la majoria al PSC. Com són incapaços de fer pressió per evitar la destrucció i l’especulació a la nostra ciutat i més quan ho portaven en els seus respectius programes electorals.

Poder hi ha contrapartides o favors que els ciutadans i ciutadanes de Castelldefels no sabem?

Després ens preguntarem com és possible que cada dia més gent no vagi a votar. Però la resposta està, en gran part, en les promeses incomplertes pels partits polítics, amb la hipocresia d’algunes dirigents que durant la campanya varen prometre davant dels veïns i veïnes que el bosc de Can Vinader no es destruiria si no era obligada per un jutge o aquells que diuen ser verds i d’esquerres i prometien equipaments pel barri, permutes els propietaris... està clar que el PSC s’ha sabut envoltar d’aquells partit sense perfil propi, sense ideologia i que s’han venut. Les ganes d’uns i la necessitat dels altres d’estar xuclant de la mamella els fa oblidar que una vagada varen prendre uns compromisos amb els ciutadans i ciutadanes de Castelldefels.

ERC continuarà defensat la seva proposta fins al final, perquè creiem que amb la creació d'un gran parc del castell sortim guanyant tots i totes.

Els veïns i veïnes de Can Vinader i d’altres barris de la ciutat ja s’estan mobilitzant per defensar el bosc i un model de ciutat totalment oposat a l'actual. ERC serà al seu costat al proper dijous 27 de setembre des de les 19h a la plaça de l’església.

Per un gran parc del Castell!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada