dimecres, de novembre 15, 2006

Manifestació tanquem meeting point




El passat dia 11 varem participar en la manifestació contra el meeting point (salo immobiliari a BCN). La manifestació va transcorre amb total normalitat tot i el fort dispositiu de gossos de Saura. Quedar clar a qui defensant i protegeixen els polítics i quins son els interessos que cal protegir per sobre dels drets els ciutadans i ciutadanes.
Cal globalitzar la resistència i la denuncia i fer-la més extensiva i contundent. Cal fer explotar la bombolla immobiliària amb totes les eines possibles i cada dia ser més els que sortim a reivindicar el dret a una vivenda digna i que ens deixin de robar, que ens deixin de xuclar la sang, bancs, caixes, inversors i especuladors.
Cal mobilitzar-se el màxim possible, de forma autònoma i col·lectiva, cal seguir okupant i alliberant els espais buits. Cal denunciar els especuladors i els polítics còmplices. Amb la vivenda cal una política intervencionista per atura l'actual situació. Cal regular el preu del sòl i el preu de mercat dels habitatges. Cal sancionar econòmicament l'especulació...Cal que d'una puta vagada tinguem uns polítics valents que s'enfrontin els poders econòmics i els diguin que ja ni ha prou.

Cal seguir dient prou!


5 comentaris:

  1. Dius: "Cal fer explotar la bombolla immobiliària amb totes les eines possibles i cada dia ser més els que sortim a reivindicar el dret a una vivenda digna i que ens deixin de robar". No hi puc estar mès en contra d'això. M'explico:
    Actualment i donat que la SS probablement no donarà una pensio digne quan tinguem 65 anys les propietats pagades durant 30 o mès anys seràn aquesta jubilaciò digne. Fer explotar la bombolla nomès ens faria mès pobres a tots, sobretot als pobres i hipotecats.
    Et dono unaltre sol·luciò: el lloguer. Hi han pissos per a tot-hom i a menys que volgueu ser propietaris per meys diners (especuladors, tambè?) el lloguer barat seria fàcil d'aconseguir. Perquè els propietaris no lloguen els seus pissos? per por a impagats i per por a destrosses, sol·lucioneu això i gravem (IRPF) dels pissos sense cap destì i els lloguers seràn barats degut a la gran oferta. Tot el que sigui que els pissos baixin es dolent per a nosaltres mateixos, ja que els pissos d'aquì son en un % molt alt de catalans. Gracies a la construcciò esta pujant la ocupaciò i el IPC, i es perillos i dolent això, clar, però mès dolent es el de fer baixar el preu que podria produir una crisi no molt llunyana de la del 29 a EE.UU. i sempre afeta mès als mès pobres (les hipoteques al 110% no son de rics).

    Salut Esteve

    ResponElimina
  2. Caram Jaume! quan convé parles de "nosaltres" i quan toca fer feina parles de "vosaltres"... què fàcil no?

    Ens faria més pobres que baixessin els preus dels pisos? realment? Desde el punt de vista d'abolir l'estat del benestar i substituïrlo per la iniciativa privada (això proposes no?) tens raó, el que passa és que així estem barrrejant naps i cols: les politiques en matèria d'habitatge han d'anar lligades a les polítiques de pensions? carai!

    Però, al marge d'aquest apunt lliberalitzador que comentes, a qui faria més pobre que explotés la bombolla inmobiliaria seria al les administracions (que es forren amb els impostos derivats de la compravenda i IBI's varis) i promotors/especuladors. Donc aquesta gent es queda una part del import total de la compra i com més elevat sigui aquest més pasta suquen... és aquí on realment faria mal que el preu dels pisos baixessin: guanyarien menys diners!!! és intolerable!!! (nota irònica)

    La gent que només te un pis on viure-hi si se'l ven serà molt probablment per comprar-ne un altre, i per tant si el mercat está baix, en treurà pocs calers però també seran pocs els que necessitarà invertir en el següent habitatge no? En canvi els "pobres" ajuntament i promotors si que guanyarien menys oi?...

    ResponElimina
  3. Uri estas ben equivocat:
    El pis no es dels promotors ni dels ajuntaments, son dels ciutadans. Supossat que et dona el sou per fer una hipoteca de 240000€ i hipotecant per el 110% compres un pis, voldràs que baixi? Amb la hipoteca estàs pagant el pis, per trobar 10 anys despres que no calia pagar tant perque val un 30% menys?
    El fet de no ser propietari et fa voler ser-ho mès barat? Si sabessis que demà baixan els pissos un 10% en compraries un avui?
    Si el teu pis puja el 30% al cap d'anys has guanyat un 30% encara que sigui el pis en que vius, si no baixa no passa res, si baixa algù haurà comprat un 30% mès car, no? Podrìes ser tu.
    "Nosaltres" tenim hipoteques i el Esteve intenta arreclar el problema de la vivenda, per això el "vosaltres i nosaltres".

    ResponElimina
  4. Esteve, me hizo gracia lo de los gossos de Saura (muy buena la ironía). esperemos que más gente tome nota de todo lo que se está haciendo y pronto haya más manifas para plantarle cara a especuladores, promotores, ayuntamientos y bancos (son todos la misma mierda). En cuanto a lo que se apunta sobre el estallido de la burbuja inmobiliaria, es cierto que puede tener repercusiones negativas en la economía, teniendo en cuenta que el crecimiento del país se debe sobre todo a la especulación inmobiliaria. El problema se podría solucionar si la vivienda fuera considerada como un bien de primera necesidad, nunca como una inversión (como se hace hasta ahora). Para ello debe existir un compromiso en este sentido por parte de las administraciones públicas, pero me temo que éstas no son más que los mismos perros con distintos collares que los especuladores y el lucro, forma parte de su actividad profesional. Esto debe ser tenido en cuenta por nosotros, los ciudadanos, en quienes reside la soberanía (de iure, aunque no de facto) y ser planteado en el momento en que se nos llama para perpetuarles en el poder. Por ello, debemos presionar a los poderes políticos y a las administraciones para que luchen por la ciudadanía y no por el lucro personal. Sé que soy un utópico, pero creo que así es como deberían ser las cosas. Un saludo desde la Meseta

    Salut i republica!!!!

    ResponElimina
  5. Hola Jaume, gracies per la teves visites a la finestra.

    Com ja et pots espera, no comparteixo la teva estratègia ni visió. Encara que si que et poc dir que jo estic molt a favor de afavorí el lloguer, (jo visc de lloguer).
    Tot i el teu anàlisi, crec que cal fer esclatar la bombolla. Cal potenciar politiques intervencionistes des del poder públic per aturar l’actua’l situació d’endeutament familiar i l’incrementa de la pobresa que això comporta.
    Per mi hi han dos mesures que poden fer esclatar la bombolla. Primera és legislar que un 80% o 75% dels pisos de construcció nova siguin de lloguer o de comprar a preus protegits i que la resta es posin a venda però amb un preu màxim legislat. I el segon castigar fiscalment els pisos buits i la multipropietat.

    L’habitatge esta portant a un endeutament que porta a incrementar els índex de persones el llinda de la pobresa i per mi una societat igualitària no te futur si intentem ser tots rics a costa dels nostres veïns i veïnes.
    També hem de reflexionar si aquest país ha de seguir besant el seu creixement en el sector de la construcció, tard o d’hora esclatarà i provocarà un retrocés econòmic. Cal una reconversió del motor econòmics per poder ser competitius en un futur. No crec que sigui bo per la salut del país basar el nostre creixement econòmic en el sector del totxo. El totxo també acaba destrossant i trinxant el país...

    També cal recordar que el sistema capitalista ja li va molt be tenir a la majoria de gent encadenada a una hipoteca i amb problemes econòmics... es la seva gran arma per tenir una societat adormida. Ens estant fent entrar de ple en el seu joc capitalista i creant una societat cada vagada més egoistes.

    Salut Jaume..

    ResponElimina