dijous, de novembre 02, 2006

i ja som a dia 2...

Estar clar que nomes van anar a les urnes un 56% del cens, per a mi es la dada més preocupant. No crec que sigui bo fugir d'estudi i no preocupar-se per el 44% de la ciutadania que no va anar a votar i pels prop de 60.000 vots en blanc (Ciutadans ha tret 3 escons amb 89.000 vots) Així cal fer una reflexion i acompanyar-la d'accions per potenciar la participació. No es bo tenir una abstenció tant alta, això manifesta la debilitat de la democràcia i el descrèdit de la classe política. Aquesta alta abstenció ajuda a l'entrada el parlament de forces de caire populistes i amb discurs incendiari i lluny de la realitat.
I ara a cap on caminarem? amb els resultats actuals tenim un mapa molt obert. I com sempre ERC te un paper difícil, però el que tenim clar, és que nosaltres posarem el projecte d'esquerres i catalanista sobre la taula d'aquells partits que ens truquin per parlar i des d'aquest punt començarem a treballar per aconseguir formar govern en els punts que creim importants pel país i la seva gent. Estar clar que fem el que fem hi haurà qui ens critiqui. Res nou per nosaltres, ja que desprès de tot el que hem passat, hem resistit i hem aguantat. Això posar de manifest que la gestió d'ERC es prou avalada per bona part del seu electorat i que hi ha qui intentar manipular i difondre una imatge lluny de la realitat.Cal que tothom reflexioni i analitzi quin és el paper que ha jugat en el tripartit. El PSC ha estat el que més ha perdut en aquestes eleccions, crec que és hora que algú més que ERC faci autocrítica. ERC poder no ho ha fet tant malament com deien... poder també els companys de viatge provoca-ban el soroll...
Però jo crec que el final es dibuixara la "sociovergencia", espero que no facin gaire teatre i fem aviat el tema, que la gent no esta per punyetes i ERC a pica pedres i a créixer.

P.D: ep, avui dijous a 20h vaig a la tertulià de radio Castelldefels a fer valoració dels resultats, si algú ho vol escoltar per Internet aquí teniu la web.

3 comentaris:

  1. ja ho tenim aixo, una nova oportunitat per allunyar-nos dels odis compartis i de rancunies.
    Esta clar que Catalunya es goberna dede catalunya i per tant hi ha que deixar de banda aliançes sucursalistes depenents de madrid ja sigui sociovergencia com tripartit amb president camuflat de madrid.
    Ja ho sabeu m'agradaria veure que pasaria amb ciu i erc al govern esta clar que aquesta aliança es la mes catalana de totes i la que portaria un govern a catalunya que faria avançar Catalunya tant per al mes conservadors com per als mes progresistes, pero catalans. Sense tindre que revlincar l'esquena a madrid.
    Per tant espero que el seny o sigui "fer les coses amb la seva justa mesura" se imposi a la rauxa.
    Esperoo que no es tornin a equivocar cap dels dos i mirin solament per Catalunya i els Catalans.


    P.d, que et vagi be a la radio, mirarem d'escoltarte.

    ResponElimina
  2. Al final lo que ha pasado es que os habéis quedado como estabais, ni más ni menos. Lo que más me ha llamado la atención es la abstención y el voto en blanco, toda una declaración de intenciones de la ciudadanía harta de ver como los políticos sólo se preocupan por perpetuarse en el poder y plantear debates innecesarios y ajenos a los problemas de los ciudadanos. Me ha sorprendido, de verdad. Ahora a esperar que no haya órdenes de Madrid para la formación del gobierno catalán (que las habrá, seguro). Un fuerte abrazo y

    Salud!!!

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb tú de que despres de deixar ERC com un drap brut, per poc que demanin, es fará la sociovergencia.

    Si aquest escenari esdevé definitiu, retratarà que l'ùnic partit catalanista es ERC.

    ResponElimina