dilluns, d’octubre 30, 2006

Siguem valents!

A poques hores que s’acabi la campanya, a poques hores que comenci el dia de reflexió, crec que es moment per fer l’últim apunt d’aquesta campanya i demanar els lectors i lectores d’aquesta petita finestra el Vot per ERC.

D’aquí a 40h aprox. sabrem la configuració del nou parlament de Catalunya, sabrem si el nostre país segueix sent patrimoni de dos o si realment creix la majoria social que estar farta de jugar el mateix joc. Cal trencar amb la tendència de dividir el país en convergents o socialistes, entre dretes i esquerres sucursalistes i caminar cap un projecte creïble de transformació, un projecte d’esquerres, catalanista i república.

Jo sempre he viscut sota el mateix regim, el regim de la sociovergencia, els Ajuntaments i a la Generalitat, per això crec que cal trencar i rebel·lar-se pacíficament. Ells son els culpables del estat del país, tan PSC-PSOE+(ICVEUiA) com CIU ens han portat on som. Que ningú s’equivoqui, no marxant o tancant les empreses per al gestió d’ERC el govern, no tenim falta de habitatge per la gestió d’ERC el Govern, no tenim una sanitat dèbil, un ensenyament insuficient, precarietat laboral, més pobresa, menys seguretat, dèficits en infraestructures i transport,.... per 2 anys i mig d’ERC el Govern... ells han remenat les cireres i han portat des dels Ajuntaments i la Generalitat el país a una situació de debilitat econòmica i precarietat social.

Estar clar que hem comes errors, però hem après i des d’allà on hem pogut hem demostrat per quin model de país i societat apostem.

A tots i totes els que desitgeu un país més lliure i just, a tots i totes els que esteu farts de politics que no compleixen el que diuen, a tot i totes els que somieu que un altre mon i país és possible us demano que el proper dia 1 de novembre aneu a Votar a ERC. I ho dic amb la confiança que no us defraudarem. Però el mateix temps també demano a tots i totes els que ens voteu, paciència per anar creixent, per que amb 23 escons no poden canviar el sistema establert, però si que ho podem fer amb 68, per això el camí és llarg i cal confiar en aquella única força política que no és depenen de ningú, que no es ven a cap altre força política, que lluitar i treballa amb convicció, que no renuncia els ideals, que sap dir No quan s’ha de dir NO, que no és cap crossa de cap altre partit, que s’equivoca i ho reconeix, que te un projecte propi de país. Que sempre ha defensat Catalunya i la seva gent.

Som com som, i entre tu i jo i la resta podem canviar el país que ens han deixat aquells que s’han dedicat a fer sucursalisme i a vendre a peces.

3 comentaris:

  1. Desde Madrid no me queda más que desearos buena suerte a los catalanes. Que seais sabios y sepais elegir la opción que más aumente las posibilidades de una vida mejor para los más desfavorecidos. Esto, en toda elección, es siempre lo más complicado.

    Un saludo.

    ResponElimina
  2. Me sumo a las palabras de el_situacionista y añado las palabras de un profesor mío de derecho constitucional: "Cuando la gente vota lo que no le conviene es que algo falla". Que la força estigui amb vosaltres!!!

    Salud

    ResponElimina
  3. No podem comparar aquestes eleccions amb altres anteriors. Com a mínim hi veig dues diferències fonamentals i significatives. 1.-Les darreres eleccions van ser les últimes amb un representant de la transició:Maragall.2.-També van permetre, per primer cop, una alternança en el Govern i, per tant, un coneixement més profund de les forces polítiques que a causa de l'hegemonia de CiU havien tingut, en general, el paper d'oposició.Dic en general perquè ERC, malgrat no ho recorda, havia format part d'un govern amb CiU,de la mateixa manera que no és oposició en ajuntaments tan importants com Barcelona.En tot cas, aquests aspectes, juntament amb el desconcert dels darrers anys han comportat una sensació de transitorietat que cal superar.L'Esteve opina que ERC és la millor alternativa per aconseguir-ho. Potser sí, però, malauradament durant aquests darrers temps que ha tingut responsabilitat de govern no ha fet un paper gaire reeixit.No cal anar al detall, però tinc la sensació que ha perdut part de credibilitat...

    ResponElimina