dilluns, d’octubre 09, 2006

Catalunya 2 Euskadi 2(+1)

Ahir vaig assistir al partit entre Catalunya i Euskadi. Una festa, un partit de futbol interessant, encara que és més aviat un dia per reivindicar el dret de tenir seleccions esportives pròpies. Espero que algun dia siguem un país normal i tinguem el dret de competir oficialment, que puguem anar al futbol a gaudir i emocionar-nos pel que passa el terreny de joc.
Som una país abocat a la reivindicació nacional, però que sembla que estiguem molt bé ancorats en la reivindicació i que no tinguem ganes d'anar més enllà. Hi ha un majoria política que viu d'aquesta reivindicació constant i que no té cap intenció de superar-la.
Tornem al partit..
Ahir també era especial pel contrincant, una nació sense estat com la catalana. El resultat va ser d'empat, però ells encara ens guanyen, porten molts més gols acumulats en el camí de la llibertat i això no es basquisme, sinó enveja pura i dura.
Ells tenen uns polítics, que estiguem d'acord o no amb el seu ideari, pensen més en el seu país i en la seva gent que en les sigles, tenen una societat compromesa i sense por de dir les coses pel seu nom i que treballen amb convicció, tenen un massa social independentista molt important. Estar clar que no podem assimilar realitats, però si que podem demanar als nostres polítics, ara a les portes d'unes eleccions, que per una vegada no pensin tant en ells i pensin en nosaltres, pensin en construir un país més lliure i just i es deixin de debats estèrils i superats, que ens diguin que faran a partir del dia 1 de novembre, però amb convicció i realisme. Que ens parlin dels seus projectes polítics i deixin el mercadeig de propostes i contrapropostes...
Cal superar baralles de sigles i fer pinya, (com a les fotos dels castells) per construir, superem el passat i d'una vegada per totes avancem.

3 comentaris:

  1. De qui és la culpa de que no hagi seleccions catalanes si ara el PP no pinta res?

    Si Zapatero és tan fantàstic, Mas-Carod-Montilla tan nacionalistes, Catalunya és una nació i l'Estat Espanyol és residual a Catalunya, com és que no hi ha seleccions catalanes?

    O segueix sent la mateixa excusa de sempre per fer-nos treballar com rucs per prendrens els diners?

    I les matrícules amb el CAT?

    I l'AVE?

    A Catalunya no hi ha ni un sol polític independentista i si un munt de panxes plenes.

    ResponElimina
  2. La Culpa?
    doncs dels "fantàstic" del PSOE i del PP. Tots dos son el mateix. El govern espanyol, tant si és del PP o del PSOE, ha fet sempre tot el possible per evitar el reconeixement de les seleccions nacionals de Catalunya.
    Desprès d'aquest anys el PSOE estar clar qui model defensa'n d'Espanya i quantes mentiders ens han venut, que ZP no es més que un titella més d'aquest gran teatre que s'anomena classe política espanyola. Però també estar clar que si haig de triar, prefereixo la farsa del PSOE avanç que aquells que ens insultant constantment, ens menysprea'n, ens tracta'n de terroristes, insolidaris, imbecils...

    Poder hi ha més d'un polític independentista...

    ResponElimina
  3. efectivament, Catalunya 2-Euskadi2(+1). De fet ens han guanyat per "golejada". Mentre aqui discutiem si erem o no una nació (els anys 76, 77 i 78), a Euskadi van aconseguir el concert econòmic. És a dir, cobren els impostos i liquidem amb Madrid. Això és autonomia, la resta són figuretes de pessebre.
    Paciència... nosaltres no teniem ETA, que tot ajuda.

    ResponElimina