dimecres, de maig 10, 2006

La teoria del caos a la politica catalana.

Els poders polítics i econòmics ja han aconseguit un dels seus objectius principals des de que es va crear el govern d’esquerres i catalanista:
Crear una sensació de caos i de desordre continuat per vendre-la a la ciutadania amb la finalitat d’enderrocar el govern o part d’ell.
No seré jo qui defensi les polítiques que s’han fet des del govern, però m’indigna encara més la manipulació que es fa, la imatge irreal que s’escriu i es diu per els mitjans de comunicació privats i públics. És una estratègia pura i dura de desgast i criminalització amb la finalitat de destruir el projecte independentista que pren força, hi ha qui esta nerviós al veure una formació independentista el govern, que cada dia creix més i que realment a obert una tercera via de fer política, diguin el que diguin els "intel·lectuals", tertulians, periodistes i conscients que som poc i poques, però cada dia més.
El que ha quedat demostrat i clar, és que per avançar en aquest país tan socialment com econòmicament només hi ha una alternativa, alternativa que no passa ni per PSC/PSOE+ICVEUiA ni per CIU, ells han demostrat de quina banda estan i quins interessos defensant, per quin model de política apostant...

Sé que soc molt optimista, pel que escriure ara, però crec que som a les portes d’obrir una nova oportunitat per tornar a pujar el tren que desprès de la llarga nit franquista i pels volts dels anys 90 vam pedra, el tren cap a la emancipació social, política i econòmica, o sigui cap a la independència i el socialisme.

3 comentaris:

  1. Hola finestra. Celebro el teu optisme romàntic tant com en discrepo. Però, avui en comptes de criticar pregunto.

    Tinc la impressió que les bases d'ERC i el seu electorat són col·lectius amb ideologies força diferents. Em sembla recordar una enquesta en la qual una majoria de votants d'ERC afirmava que votaria SÍ a l'estatut. En canvi les bases diuen que ni parlar-ne. La cúpul·la d'ERC s'ha decantat per l'opinió de les bases, cosa que em sembla noble. Però ho ha fet modificant la seva postura inicial, cosa que demostra un lideratge desastrós.

    La pregunta és, quines conseqüències creus que tindrà aquest NO de cara a les properes eleccions -suposo que imminents-? Jo crec que ERC perdrà un bon grapat de vots, com a mínim un, el meu.

    ResponElimina
  2. Hola Xavi, l'enquesta estava feta avanç que ERC definis la seva posició. Esta clar que el Partit ha de tenir en compte que diu el seu electorat pero crec que es més important pendre la decisió el costat dels que treballem diariament per el projecte i d'una forma assemblearia. El fet que la cupula d'ERC fes cas a les bases no es cap lideratge desastrós tot el contrari, per mi com a militant reforça la meva confinaça en uns dirigents que escoltant els seus companys i companyes.
    En sap greu que deixis de confiar amb ERC, pero crec que tot el que ha passat en aquest dos anys fara creixer més que perdrà.. pero aixo ja es fer politica ficció i les properes eleccions ja ho diran, espero que tornis a fer-nos confinaça com diu el Carod.

    ResponElimina
  3. Fer cas a les bases no és un lideratge desastrós, em sembla molt bé. Prendre una posició ambígua com la que ERC va prendre inicialment sí que és un lideradge desastrós. I canviar-la al cap d'uns dies és encara més desastrós.

    ResponElimina