dimarts, de maig 30, 2006

Córrer més que el sol...


Aquest dissabte toca córrer més que el sol a l’hora de pondre's per l’horitzó, és literalment el repte de la cursa "Cuita el sol" que aquest any arriba a la seva tercera edició. La cursa està basada en un conte de Pep Coll i que el centre excursionista de Lleida ha adaptat.
La cursa té la sortida en petit poble d'Àreu (1250m) al principi de la vall de la Pica d’Estats i puja verticalment al cim del Monteixo (2902m) tot en poc més de 4 km i amb els 1600m aprox de desnivell positiu...
El que fa especial "la Cuita" és que la sortida de les dones es dona quan l'ombra del sol en pondre's comença a cobrir la plaça de la vila i la sortida dels homes quan l'ombra ha cobert per complert tota la plaça. Així cal sortir ràpid perque no t’atrapi l’ombra abans de fer cim, si l’ombra t’atrapa, mitja volta i cap a baix!
També es espectacular veure com poc a poc es fa de nit i per la muntanya ban baixant petits punt de llum dels corredors que ja han fet cim i baixen.
Aquesta cursa combina el caràcter competitiu amb el fantàstic i en un indret màgic com és el Pallars. Aquest any des del 12 de maig estan esgotades les inscripcions, 500 participants intentarem córrer més que sol!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada