dilluns, de març 13, 2006

Excursió a la trona.

El diumenge, de bon mati cap al Sot del Bac. Una petita excursió a un lloc molt maco per el seu relleu. Les parets que envolten el Sot del Bac van ser de les primeres que van veure gent enfilant-s'hi per sobre, és el bressol de l'escalada a Catalunya.
Sortint del Figaró, a l’estació de la Renfe, cal anar seguint el PR-36 (marques grogues i blanques), l’excursió del diumenge resseguia part d’aquest PR fins el cim de la Trona on es poden contemplar unes grans vistes del Matagalls, Turó de l’Home... un cop dalt de la Trona, cap a baix pel mateix camí, és interessant visitar el salt d’aigua que esta indicat al camí després de passar la bauma del Sot del Bac.
Un bona matinal de 2:30h i 500m de desnivell positiu.
Foto de Dalt: Bauma de la Sot del Bac
Camí de pujada.

Últim tram abans del cim de la Trona

Balco de la Trona

Vistes des del cim de la Trona.

Salt d’aigua.

2 comentaris:

  1. uala uala!! teniu una ressenya una mica més explicativa per poder-hi anar amb el cau? Per anar amb els Llops què tal?? :p

    Ja direu!!

    una abraçada

    ResponElimina
  2. Bones Pablo. L’excursió es ideal per unitats petites fins les esplanades on es pot acampar, fa pujada però molt tranquil·la. El que no tinc clar es com esta el tema d’acampar. Tot i que crec que aquells terrenys son de l’Ajuntament del Figaró. Si l’opció es d’una excursió d’un dia també es totalment possible i molta aprofitosa.
    Ressenya: S’agafa el tren a BCN direcció Vic i ens aturem a l’estació del Figaró. Baixem de l’estació a la carretera i sense travessar el riu ni la C-17 anem a buscar les marques del PR (groc i blanc) , cal anar direcció VIC travessen la petita urbanització de l’estació i alguna fabrica, sempre paral·lels el riu seguin les marques del PR (en una de les columnes del pas de vianants que creua la carretera C-17 i el riu es pot localitzar una de les marques) Es creua la vies del tren per un pas a nivell desprès de passar un nou industrial i els segueix la pista. Passeu per costat d’un gran Pi, seguim el PR sempre, fins que la pista gira a la dreta, nosaltres seguim per un petit corriol que continua tot recte (pals indicadors). Marques del PR.
    Un cop arribat a la baume del sot del Bac trobarem un desviament d’un petit corriol que baixa a ma esquerra. Fins la cascada de les fotos. Vigileu la baixada que rellisca una mica pel fang i la humitat.
    Si desprès de la visita de la cascada seguim el PR comença un petit pujada que ens porta dalt de la cinglera del la cascada seguim el PR i en poc més de 50m arribem a uns esplanades ideals per acampar, dinar o fer alguna activitat. Des d’aquí si seguim el PR poder assolir el cim de la trona 950m. Vistes impressionants. La pujada aparti d’aquest punt es més dura, si és una excursió d’un sol dia jo ho deixaria aquí. Si feu sortida de dos dies el dia següent podeu pujar fins la trona.
    La baixada es desfer el camí fins l’estació.

    Que disfruteu i per el que calgui aquí estem!

    ResponElimina